Гімнастика для відновлення нормального зору

Дата публикации 24 декабря 2021 15:33

Здатність бачити пов'язані з роботою багатьох органів. Вчені довели, що зір пов'язаний із роботою всього організму. Оптична система, що добре функціонує, утримує в тонусі мускулатуру тіла, мозок, сприяє нормальній роботі нервової та кровоносної систем. Якщо проблеми є, на допомогу прийде гімнастика для підвищення пильності. Вона надає благотворний ефект не лише на очі, а й на організм у цілому. Детальніше про лікування зору можете ознаомитись на сайті клініки офтальмології https://lvivmedicalcenter.com/services/ophthalmology/ Lviv Medical Center.

Існують розроблені офтальмологами складні гімнастичні комплекси поліпшення роботи очей. Вони допомагають прибрати зорову напруженість, тримають у тонусі офтальмологічні м'язи, розслаблені читанням та тривалою роботою за комп'ютером. Вправи допоможуть тим, хто довгий час перебуває за монітором, годинами дивиться на дисплей телефону або багато читає. Їх можна виконувати у довільно вибраному порядку.

Розтягування

1. закрити повіки;

2. швидко розкрити;

3. підняти брови до розтягування шкіри на скронях;

4. повтор 5 разів.

Моргання

1. глибоко вдихнути;

2. подивитися вниз;

3. моргнути 12 разів.

Обертання

1. закрити повіки;

2. крутити яблуками спочатку одну сторону, потім іншу по 10 раз;

3. відтворити з розкритими століттями.

Фокусування

1. перемістити погляд на кінчик носа;

2. подивитися в далечінь;

3. повтор 20 разів.

Масажування

Професійне розтирання очних яблук та прилеглих до нього м'язів збільшує приплив крові, покращує обмін речовин, забезпечує зоровий апарат потрібними елементами живлення та киснем, надає позитивний ефект на здатність бачити.

Перед початком масажу потрібно підготувати руки: розтерти, подихати на них – шкіра має бути теплою. Кілька разів струсніть руками, щоб зняти з м'язів напруженість. На завершення потріть долоні, поки не підуть струмені тепла. Далі можна розпочати масаж. Усі вправи роблять із опущеними повіками.

Пальмінг

Накласти на очі долоні, не торкаючись них. До зіниць не повинно надходити світло. Тривалість процедури – 1 хвилина.

Розтирання

Фалангами зігнутих на 90 градусів великих пальців масажувати верхню частину повік. Нігтями тих же пальців проводити по бровах. Рухи ведуть від перенісся до скронь, а потім назад. Потрібно зробити 18 кіл.
Крапки краси

Зовнішні та внутрішні кути очей у спеціалістів точкового масажу називаються «крапки краси». Там згруповані нервові закінчення. Якщо дбайливо натискати на ці ділянки, можна усунути зморшки, позбутися туману та розпливчастості. Процедура покращує кровообіг, допомагає при дегенеративних явищах у сітківці та оптичному нерві. Натискання проводять подушечками середніх пальців. Спочатку впливають на зовнішні кути - 27 разів, потім тиснуть на внутрішні - 36 разів.

Розтирання щік

Поставити подушечки великих пальців під вухами, розташувавши в ямках, де починається нижня щелепа. Розтирати щоки ребрами вказівних пальців. Вправа підвищує гостроту зору та заспокоює нервову систему.
Корисні сльози

Сучасна людина часто змушена довго напружено дивитися в одну точку. З цим пов'язані багато професій. Фіксація погляду призводить до передчасних зморшок, появи чорних мушок, почервоніння рогівки. Однак косметичні недоліки – це лише невелика частина проблеми. Комп'ютерні та телевізійні екрани висушують рогівку, що призводить до появи туману, печіння, зменшення здатності бачити. У таких випадках лікарі радять пацієнтам застосовувати штучні сльози. Цей препарат продається в аптеках у флаконах із дозаторами.

Однак природний плач завжди під рукою, не потребує фінансових витрат і може бути викликаний будь-коли. Справжні сльози зволожують рогівку краще штучних. Вони не тільки змочують орган зору, підтримуючи його в робочому стані, але виводять токсини, прочищають слізні канали. Кожен, хто довго працював за комп'ютером, може переконатися у користі плачу. Варто трохи заплакати, піднісши до обличчя розрізану цибулину, і туман в очах відступає, а картинка прояснюється.

Коліротерапія

Люди з поганим зором мають більше дивитись на зелений колір. Під час відпочинку досить просто перемістити погляд на дерево за вікном чи зелену картину на стіні. Це заспокоює нерви, допомагає відпочити при очній мускулатурі. В результаті пильність відновлюється.

На правах рекламы

Распечатать страницу