Як відбувається лазерна різка фанери - опис процесу

Дата публикации 19 апреля 2021 22:17

Оригінальний інтер'єр вимагає присутності яскравих деталей і вишуканих аксесуарів. Завдяки лазерному різанню фанери можна отримати красиві та незвичайні предмети декору. Останнім часом цей вид робіт став популярним. Лазерний верстат робить точний розкрій матеріалу, що дозволяє швидко й акуратно вирізати найрізноманітніші предмети.

Суть процесу та етапи роботи

Під час роботи використовують лазер для різання або гравіювання предметів на фанерних листах. Промінь дуже тонкий, в основному 0,1 мм, і точний, що дозволяє отримати неймовірну деталізацію. За допомогою такого процесу створюють:

  • сувеніри;
  • елементи декору;
  • рекламні шаблони.

Лазер може проходити через великі відстані завдяки високій концентрації променя. Світло не розсіюється, а суворо дотримується в одному пучку. Висока температура дозволяє пробивати товсті й тверді матеріали. Луч фокусується на фанері, тим самим концентруючи енергію в одній точці. Матеріал, що знаходиться під його впливом, вигоряє.

Лазерне різання фанери з Арт Лазер плюс здійснюється на автоматизованих верстатах. Стандартно процес виконується в такій послідовності:

  • Створення ескізу. Перш ніж приступити до роботи, виготовляють макет, дотримуючись розмірів фігур.
  • Настроювання обладнання. Верстат програмується згідно з ескізом і параметрам матеріалу. Після завантаження малюнка в програму налаштовують силу роботи лазера і його руху.
  • Виготовлення деталей. Верстат розміщується над поверхнею фанери під кутом 90 градусів. Після чого лазер завдяки високій температурі випалює відповідну глибину на фанері. Потім з охолодженої поверхні видаляють непотрібні залишки випаленої фанери.

Переваги лазерного різання

Високоточне лазерне обладнання дозволяє швидко і якісно працювати з матеріалом. Участь працівника зводиться до мінімуму: він розміщує матеріал на робочій поверхні та налаштовує програму на комп'ютері, виставляючи глибину і швидкість.

Розглянемо інші переваги роботи лазером:

  • якісна різка на дрібних і тонких деталях;
  • високий коефіцієнт продуктивності завдяки швидкому виконанню робіт;
  • мінімальні відходи матеріалу;
  • виключення людського фактора, бо процесом керує комп'ютерна програма.

Виходячи з властивостей роботи, різка лазером стала популярним методом розкрою матеріалу. З її допомогою можна виготовити вироби різної складності, з різним дизайном і за доступною ціною.

На правах рекламы

Распечатать страницу